Bund til Mund | Festival 2016
8754
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-8754,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Bund til Mund 2016

… er under udvikling

Bund til Mund er en festival for undervandsjagt, lokalforsyning og mad. Det er en portal til et udviklende, kreativt og sanseligt fællesskab der i samspil med naturen søger det sublime. Bund til Mund er et halvt hundrede mennesker der lever sammen. Skyder fisk sammen. Sanker muslinger, krabber og tang sammen. Som de spiser sammen.

Fællesskab

Du er med til at skabe festivalen

Bund til Mund festivalen er mest af alt et fællesskab hvor vi sammen skaber en uge med store oplevelser i, med og omkring den danske natur. Udover at deltage i de praktiske daglige gøremål som madlavning og oprydning, er deltagere aktivt med til at definere indholdet af årets festival. Hvis man har en ide til en aktivitet eller gerne vil holde et foredrag så er der rig mulighed for at det kan lade sig gøre.

 

Bund til Mund bliver realiseret gennem et stærkt fællesskab hvor alle bidrager, og resultatet er at festivalen er et sted hvor kreativiteten har frie rammer og alt kan lade sig gøre.

Festivalens indhold

Det faglige indhold er delt op i henholdsvis vand-, land- og aftenaktiviteter. Som deltager sammensætter du selv dit program, og du er også mere end velkommen til selv at bidrage med indhold. Faktisk opfordrer vi dig til at gøre det.

P1030185

Udforsk det sydfynske øhav

Vandprogrammet indeholder naturligvis en hel masse undervandsjagt. Alle de multer, rødspætter og ørreder der bliver skudt, går til den fælles aftensmad som dagens madhold står for at tilberede. Derudover vil der også være fridykninng på programmet, hvor deltagerne tager ud med dygtige instruktører og undersøger grænserne for hvor dybt de kan dykke.

SørenEStrandsafari

Gå på opdagelse i Ærøs kultur og natur

Hvis man ikke er så meget til vandaktiviteterne er der heldigvis også et rigtigt godt landprogram. Hver dag er der blandt andet ture til lokale fødevareproducenter, strandsafari og muslingesankning. Der vil også være mulighed for at udfolde sin kreativitet gennem forskellige projekter hvor vi bygger røgovne, svedhytter og måske et kunstigt rev.

Frederik med muslingeworkshop

Foredrag, fri leg og bål

Aftenprogrammet består af forskellige foredrag om undervands og lokalforsyning, workshops, sjov og sikkert en stor fest på en af de små øde naboøer.  Udover det fastlagte program vil der under hele ugen være masser af spontane ture, arrangementer og projekter. Hvis du selv har lyst til at tilføje noget til programmet så er du mere end velkommen. Nårh, ja, så er der også en gruppe der bruger natten til endnu en tur i bølgen, nogle med, nogle uden harpun.

Madlavning

Sprudlende kreativitet med lokale råvarer

En fast del af festvalens dagligdag er naturligvis madlavningen, og alle deltagerne vælger en dag hvor de er på madholdet. Madholdet står både for planlægning, indkøb og tilberedning af dagens tre måltider. En stor del af råvarene kommer naturligvis fra havet, i form af fisk, muslinger, krabber og tang. Grøntsager, mælkeprodukter og andet skal hentes hos de lokale fødevareproducenter.

 

Kreativitet er en stor del af madlavningen da retterne skal tilpasses de fangster og råvarer som jægerne og samlerne bringer hjem den pågældende dag.

'